Aktivitorens Helsefag;

Aktivitørfaget

Internkontroll og kvalitetssikring

Mål

Målet for opplæringa er at lærlingen skal kunne gjøre rede for rutiner for og delta i arbeidet med internkontroll og kvalitetssikring.

 

Skilt_72 dpi.jpg
Foto: Eva Austad.

Oppgaven er å snakke med den/de på arbeidsplassen som er ansvarlig for internkontroll og kvalitetssikring. Verneombudet og vaktmester deler noen steder dette ansvaret, men det kan også være organisert på andre måter.

 

Ved å spørre de som er ansvarlig får du vite hvilke rutiner som gjelder for internkontroll og kvalitetssikring på arbeidsplassen. Du kan også spørre verneombudet om du får delta på den årlige kontrollen som er på arbeidsplassen. På denne kontrollen går verneombudet gjennom hele bedriften og ser etter at rutiner blir fulgt og at det bygningsmessige er som det skal være.

 

Du må sette deg inn i hvilke rutiner som gjelder for øyeblikkelig hjelp ved for eksempel brann, ulykke eller sykdom.

 

Du må også finne ut om det på arbeidsplassen er krav om at du skal bruke spesielle hjelpemidler eller verneutstyr. Det varierer fra en arbeidsplass til en annen.

 

Plastavfall_72 dpi.jpg
Plast skal resirkuleres. Foto: Eva Austad.

Oppgave om avfallhåndtering og kildesortering

1) Finn ut hvilke rutiner bedriften har for avfallshåndtering og kildesortering.

 

2) Kom med forslag til hvordan bedriften kan forbedre sin håndtering av kildesortering og avfall.

A) På plast og plastemballasje
B) Papp og papir
C) Glass
D) Batteri, lyspærer og småelektrisk avfall
E) Lakk, lim og rester av maling

 

3) Jobb med å få brukerne bevisst på sortering av avfall slik at de kan kaste rett avfall på riktig plass. Plast og papir skal sorteres og kastes hver for seg.