Aktivitorens Helsefag;

Aktivitørfaget

Å kunne lese

 

Å kunne lese betyr at du skal kunne lese journaler og faglitteratur som du behøver i arbeidet som aktivitør. Du må også kunne velge riktig lesestoff til den brukergruppa du arbeider med.

En adjektivhistorie kan passe i mange sammenhenger. Historien nedenfor ble laget av noen elever i en aktivitørklasse. Den ble laget for barn i andre klasse på barneskolen.

 

Damen i den ------------ skogen

Langt inne i en --------------- granskog lå det et --------------, eldgammelt hus. I det bodde en --------------- gammel dame. Hun bodde der helt alene, uten en nabo i nærheten. Men hun var ikke mye redd av seg. Hun hadde nemlig en stor --------------- hund til selskap. Denne hunden var så          --------------- at ingen turte å nærme seg huset, og det var slik hun ville ha det.

Hver natt lå hunden under sengen til den --------------- damen. Denne spesielle natten jeg skal fortelle om, var det storm ute, og damen hadde vanskelig for å sove. Med ett hørte hun en --------------- skrapelyd fra loftet. Kunne noen ha kommet seg inn i huset? Hun strakte hånden ned under sengen og kjente en --------------- tunge slikke den. Hun måtte ha hørt feil, ellers ville --------------- (sett inn et hundenavn) ha sagt ifra.

Hun hadde endelig sovnet, og ble vekket av en --------------- lyd. Det var en --------------- lyd. Som om noe --------------- og --------------- ble dratt over gulvet på loftet. Hun strakte hånden under sengen igjen for å kjenne ---------------(hundenavnet) betryggende slikk. Hun måtte ha drømt det hele. Plutselig hørte hun den --------------- lyden igjen – etterfulgt av ---------------- føtter som listet seg over gulvet på loftet. Hva gikk det av den ----------------- hunden? Disse lydene var virkelige!

Hun gikk ut av senga og opp på det ---------------loftet. Lyttet litt ved døren inn til loftet før hun turte å gå inn. Det var helt stille. Det eneste hun hørte var sin egen --------------- pust, og hjertet hennes som dunket. Loftet var --------------- i mørket, støvet lå --------------- over gulvet, og hun kjente at hånden hadde viklet seg inn i et --------------- spindelvev som hang ved døren. Men bortsett fra noen --------------- møbler dekket av --------------- laken, og alt rotet som hadde samlet seg der i noen år, var loftet helt tomt. En --------------- gammeldags trekiste sto midt på gulvet. Det var --------------- slepemerker i støvet som viste at noen hadde dratt den gamle trekisten til en annen plass. De --------------- lakenene over møblene rørte litt på seg. Damen listet seg --------------- mot kisten, og åpnet lokket. Hun gjorde det stille og forsiktig. Oppi kisten lå det noe --------------- og ---------------. Det var ---------------(hundenavnet)!

Hvem sin --------------- tunge hadde da slikket den --------------- damen?