Aktivitorens Helsefag;

Aktivitørfaget

Frivilligsentraler

Frivilligsentral_72 dpi.jpg
Frivilligsentral. Foto: Eva Austad.

Frivilligsentraler er lokale møteplasser for dem som ønsker å hjelpe andre, og dem som har behov for hjelp til noe. Sentralene tar imot oppdrag som blir fordelt mellom de frivillige som melder seg ledige. Frivillige kan være folk i alle aldre, og de tar på seg mange ulike typer oppdrag. Det kan være å følge til legen, måke snø, være dansepartner på en fest eller å servere mat på et eldresenter. Mange aktivitører benytter seg av frivillige fra slike sentraler til ekstra hjelp med større og mindre arrangementer.

De fleste frivilligsentralene har også egne arrangementer som er åpne for alle som ønsker å delta. Det kan være yoga, stavgang, møteplass med kaffe, leksehjelp eller dataundervisning for nybegynnere. Rundt om i landet er det stor variasjon i de aktivitetene som sentralene tilbyr.

 

Eksempel

Frivilligsentralen i Gjesdal arrangerte en femdagers friluftsskole i høstferien for 5. til 7. klasse. Aktivitetene var kanopadling og fisking, opplæring i bruk av kart og kompass, friluftsleker og fjell- og toppturer.