Aktivitorens Helsefag;

Aktivitørfaget

Aktivitør i bolig for funksjonshemmede

Hvilke brukere jobber du med?

Jeg jobber med ulike typer og grader av funksjonshemmede, i bolig og med aktiviteter utenfor hjemmet.

 

Hvilke arbeidsoppgaver har du i løpet av uka på arbeidsplassen din?

Vekking, morgenstell og personlig hygiene, frokost, tannpuss og toalettbesøk. Stell og vask av klær og leilighet. Bistand ved påkledning. Forbereder og serverer måltidene. Følge til aktiviteter: aktivitetshus, svømming, treningssenter, dans, sang, kafebesøk, fotballkamper, ferieturer, legetimer, tannlegetimer, frisørtimer eller til apoteket. Handler dagligvarer og bestiller time til lege, tannlege, frisør osv. Kveldsrutiner, legging, medisinhåndtering. Grensesetting.

 

Hva må du ta hensyn til når du skal planlegge aktiviteter?

Benytte tilbud i nærmiljøet. Turer: hvordan er terrenget, vått, tørt, ulendt? Sørge for at brukerne har riktig utstyr og klær. Hva en bruker liker å gjøre, hva vedkommende er god på, hva vedkommende mestrer.

 

Hva arbeider du med i «kontortida»?

Fører regnskap daglig, registrerer alle aktiviteter daglig på PC, lager menylister ukentlig, har møter, lager månedsregnskap. Særkontakt-oppgaver: Skriver søknader om HC-parkeringsbevis, om stønad til kjøretøy eller om andre hjelpemidler.

 

Hvor mye må du planlegge framover i tid?

Planlegger bursdagsfeiring og ferieturer for den enkelte bruker. Lager årshjul, planlegger og forbereder aktiviteter i forhold til årstider og høytider, lengre aktiviteter over flere dager (Spenningsuka på Bjorli). Handler inn for en uke om gangen i samsvar med menyliste og sørger for variert kosthold.

 

Hva innebærer det å jobbe med budsjett og regnskap i jobben din?

Fører regnskap over alt som blir kjøpt inn, betaler regninger. Har ansvar for brukerens økonomi.